Sector ongerust over taxi-delen

De taxisector gaat volgende week beslissen of er acties komen. Dat bleek na afloop van een vergadering over alternatieve taxidienst Uber met Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A). Werkgroepen met de taxichauffeurs zullen zich buigen over een modernisering van de sector, meldt Smet. Hij denkt onder meer aan het reglementeren van ridesharing (taxi-delen). Hij wil een vorm van ridesharing toelaten waarbij betaald wordt voor korte autotrajecten na de werkuren.

bron: Nieuwsblad

Dronken Pool ramt auto’s in Westendorp

WESTENDORP – Een dronken Pool is in Westendorp, in de gemeente Oude IJsselstreek, tegen vijf auto’s aangereden. Dat gebeurde gisteravond op de Halseweg.
Hij reed door, maar agenten konden hem later aanhouden. Hij had bijna vier keer zoveel alcohol in zijn lichaam, als is toegestaan. De Pool ontkende dat hij had gereden, maar omstanders herkenden hem als bestuurder. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bron : Omroep Gelderland

eCab gaat concurrentie aan met Uber in Amsterdam

Uber krijgt concurrentie in Amsterdam, en wel van de ‘traditionele’ Taxi Centrale Amserdam. De TCA is een samenwerking aangegaan met andere taxicentrales in Europa en biedt daardoor vanaf vandaag ritten aan in de iPhone-app eCab. De applicatie werkte voorheen al in Parijs en Brussel, maar is nu dus ook in de Nederlandse hoofdstad te gebruiken. In de komende maanden moeten nog zo’n 25 steden volgen.

Aan het persbericht blijkt dat eCab niet zomaar een applicatie is voor de eerste de beste dronkenlap die een taxi wil bestellen. De applicatie en ook de TCA zetten heel anders in:

TCA richt zich met eCab voornamelijk op de frequente, zakelijke en internationale taxigebruiker. Waar het eCab voornamelijk om draait is kwaliteit, gemak en comfort voor de klant.

eCab vertaalt dat naar twee verschillende serviceniveau’s. Met de normale service eCab bestel je zo snel mogelijk een taxi zonder extra opties. De betaling vindt daarbij ouderwets in de taxi plaats. Maar een Uber-achtige aanpak is óók mogelijk. Je kan een eCab+-account aanmaken waaraan je zelf een creditcard koppelt en meer opties krijgt. Zo kan je kiezen uit een taxi of busje en kan je ook een taxi vooruit bestellen. Je ontvangt daarbij altijd een factuur van de rit en kan zelfs de chauffeur beoordelen. Ook hier is het duidelijk waar de inspiratie vandaan komt.

bron: iCulture

Groeikapitaal voor startup in elektrische taxi’s

Taxi Electric, een Amsterdamse startup, heeft een investering gekregen van Social Impact Ventures NL, een investeringsfonds dat zich richt op sociale ondernemingen.
Het gaat om de eerste investering van Social Impact Ventures, dat begin dit jaar is opgericht.

Een precies bedrag werd niet bekendgemaakt, maar het fonds zegt gemiddeld 1,5 miljoen per deal te investeren.

Taxi Electric, opgericht in 2011, gaat het geld gebruiken om het aantal taxi’s uit te breiden en ook in andere steden te gaan rijden.

Het bedrijf heeft als doel om in vijf jaar in alle grote steden elektrische taxi’s rond te laten rijden. Op dit moment rijden er 33 taxi’s in Amsterdam en omstreken.

Sociale onderneming

De startup kwalificeert zich als sociale onderneming door het gebruik van de elektrische auto’s en doordat er specifiek vijftigplussers worden aangenomen.

Ruud Zandvliet, mede-oprichter van Taxi Electric, haalt aan dat het investeringsfonds expertise heeft in commercie en sociaal ondernemen.

Social Impact Ventures, dat wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij en Stichting DOEN, is een initiatief van Willemijn Verloop en Machtelt Groothuis.

Bron: NU.nl