eCab gaat concurrentie aan met Uber in Amsterdam

Uber krijgt concurrentie in Amsterdam, en wel van de ‘traditionele’ Taxi Centrale Amserdam. De TCA is een samenwerking aangegaan met andere taxicentrales in Europa en biedt daardoor vanaf vandaag ritten aan in de iPhone-app eCab. De applicatie werkte voorheen al in Parijs en Brussel, maar is nu dus ook in de Nederlandse hoofdstad te gebruiken. In de komende maanden moeten nog zo’n 25 steden volgen.

Aan het persbericht blijkt dat eCab niet zomaar een applicatie is voor de eerste de beste dronkenlap die een taxi wil bestellen. De applicatie en ook de TCA zetten heel anders in:

TCA richt zich met eCab voornamelijk op de frequente, zakelijke en internationale taxigebruiker. Waar het eCab voornamelijk om draait is kwaliteit, gemak en comfort voor de klant.

eCab vertaalt dat naar twee verschillende serviceniveau’s. Met de normale service eCab bestel je zo snel mogelijk een taxi zonder extra opties. De betaling vindt daarbij ouderwets in de taxi plaats. Maar een Uber-achtige aanpak is óók mogelijk. Je kan een eCab+-account aanmaken waaraan je zelf een creditcard koppelt en meer opties krijgt. Zo kan je kiezen uit een taxi of busje en kan je ook een taxi vooruit bestellen. Je ontvangt daarbij altijd een factuur van de rit en kan zelfs de chauffeur beoordelen. Ook hier is het duidelijk waar de inspiratie vandaan komt.

bron: iCulture

Reageren is uitgeschakeld voor dit bericht.